Защо трябва да гледате Fear the Walking Dead от сезон 4

Ето и нещо, което не съм правил никога - да препоръчам на някого да гледа сериал... от последния сезон. Но определено, ако сте фенове на сериала "Живите мъртви", трябва да дадете шанс на другата история от същия свят - Fear the Walking Dead. А ако вече сте гледали първите сезони, значи трябва да му дадете втори шанс.

Признавам си, че досега го гледах само по задължение. Много обичам оригиналния сериал и комиксите, по които е правен, затова ми се струваше неуважително да спра да гледам Fear the Walking Dead. Но от новия сезон, който вече е от други създатели, станах истински фен и на spinoff-а и с нетърпение чакам всеки следващ епизод.

Позволете ми да ви посоча пет причини да го загледате и вие:

1. Нова визия

Новата визия на сериала е много по-мрачна и депресираща. Цветовете са толкова бледи, че на моменти сериалът почти изглежда черно-бял, което е препратка към графичните романи на Робърт Къркман.

Историята се случава на два етапа - миналото, което е цветно и топло и настоящето, което е мрачни и студено. Целта е да ни покажат как са се променили нагласите на героите и как вярата им в бъдещето се е превърнала в жажда за оцеляване и за отмъщение.

2. Нови герои

В първи епизод се срещаме с няколко напълно нови героя, а оригиналният каст на сериала се появява чак в края на епизода. Сред новите герои имаме журналистка, която обикаля с брониран камьон и записва историите на хората и каубой, който в продължение на година не е срещал живи хора и е свикнал да си говори сам. Появява се и Морган Джоунс, но за това по-късно.

3. Нова история

И ако се притеснявате, че няма да разберете какво се случва в сериала, защото не сте гледали първите 3 сезона, ще ви успокоя - аз съм ги гледал и пак не знам.
Историята прави огромен скок във времето, а героите толкова са се променили, че събитията в сериала са еднакво нови и интересни, както за новите зрители, така и за феновете на сериала от първи сезон.

4. Историята е свързана с "Живите мъртви"!

Всички знаехме, че Морган ще се появи, но никой не очакваше, че ще видим още Исус, Керъл и самия Рик Граймс. Вярно, съвсем за кратко, но все пак беше неочаквано.

Историята в четвърти сезон на Fear the Walking Dead започва веднага след края на осми сезон на "Живите мъртви". И нямам предвид, че епизодите бяха излъчени един след друг (макар и да беше така). Действието продължава от там, където оригиналният сериал го остави - Морган остана да живее на сметището и останалите го убеждаваха да се върне при тях.

5. По-малко Мадисън

Пиша тази точка най-вече за хората, които са гледали старите сезони. За тези, които не знаят ще уточня, че Мадисън е неприятна и мразена от публиката, колкото бяха неприятни и мразени Андреа и Лори взети заедно. А те, без съмнение, бяха най-нехаресваните герои в сериала, преди появата на Юджийн.

В четвърти сезон на Fear the Walking Dead виждаме Мадисън съвсем малко, а изгледите са да изчезне от сериала завинаги. Стискам палци!

Коментари

Харесайте страницата във Facebook

Още любопитни неща