Един от главните актьори в Живите мъртви напуска сериала

Днес се появи информацията, че сериалът "Живите мъртви" може да остане без главния си герой - Рик Граймс. Поне така съобщава сайтът collider.com.

Според източници на сайта, ще имаме възможност да гледаме Рик Граймс само в шест епизода в следващия сезон и след това ще го загубим завинаги. Тази информация не е потвърдена все още нито от актьора Андрю Линкълн, нито от AMC.

Ако новината е истина и трябва да се сбогуваме с Рик, все още не се знае дали решението е било на Линкълн или на студиото, но най-вероятно актьорът сам е пожелал да напусне, тъй като излизането му от сериала със сигурност би довело до отлив на фенове, а сценаристите вече убиха един много важен персонаж в миналия сезон и заточиха друг от "ветераните" в не дотам успешния spin-off Fear The Walking Dead.

Цялата история на пост апокалиптичния свят на "Живите мъртви" ни беше показвана от гледната точка на Рик и в графичните романи на Робърт Къркман, които служат за основа на сериала, Рик продължава да е главното действащо лице.

Продължаването на сериала без главния персонаж рядко се е оказвало добър ход в историята на телевизията, но за щастие "Живите мъртви" успя да изгради достатъчно интересни и харесвани от публиката образи, за да продължат да ни разказват техните истории. Пък и ние си го знаехме още от сезон 2 - в "Живите мъртви" никой не е в безопасност.

Очаква се новото лице на "Живите мъртви" да е Нормън Рийдъс в ролята на Дерил Диксън, който без съмнение е интересен персонаж и абсолютен любимец на феновете, но не съм сигурен доколко е подходящ за централен персонаж - в последните пет сезона почти не е говорил, само ръмжи и пръхти (но ние затова си го обичаме).

Коментари

Харесайте страницата във Facebook

Още любопитни неща