Защо пада рейтингът на The Walking Dead

Първите осем епизода на сезон 8 се оказаха и с най-нисък рейтинг от втори сезон насам. Причините за това обясни продуцентът Дейвид Алпърт.

Според него няма причина за притеснение, тъй като The Walking Dead е един от най-дълго вървящите (и с най-голям брой епизоди) скриптирани сериали в момента. Нормално е част от зрителите да се пренаситят, но е забележително, че след седем и половина сезона и над 100 епизода, сериалът все още е един от най-гледаните.

Дейвъд Алпърт посочи още, че най-сериозната причина за намаляването на публиката на сериала е конкуренцията на платформи като Netflix, които позволяват на зрителите да гледат когато и по колкото поискат, а не да чакат, като феновете на The Walking Dead.

Третата причина, която Алпърт посочи, е нарастващото качество на днешните сериали. Ако преди 7 години The Walking Dead беше едно от малкото телевизионни предложения с качествена история и развиващи се герои, днес такива сериали излизат всеки месец.

В заключение продуцентът успокои, че феновете на The Walking Dead може да са спокойни - няма изгледи сериалът да бъде спрян в скоро време.

Коментари

Харесайте страницата във Facebook

Още любопитни неща