Кои са The Commonwealth (в комиксите)

Графичите романи, на които е базиран сериалът, продължават да излизат всеки месец и в последния си брой, за пръв път след края на войната срещу Ниган и Спасителите, успяха да ме заинтригуват.
Предполагам, че е излишно да го казвам, но все пак - в статията е възможно да има СПОЙЛЕРИ за пътя, по който ще тръгне сериалът.  Ако не искате да знаете, СПРЕТЕ ДА ЧЕТЕТЕ ВЕДНАГА!!! Ако обаче спойлерите не ви притесняват и искате да разберете как ще се развие постапокалиптичния свят на The Walking Dead, сигурно ще останете доволни.

В януарския брой 175, представители на групата на Рик най-сетне се срещнаха с обществото, наричащо се Commonwealth и то наистина е забележително - разполагат със своя армия, администрация, културна и спортна програма и близо 50 000 души!
Степента на цивилизованост, която са достигнали, прави Рик и неговата група организирани общества да изглеждат като диваци.

Това напълно променя ситуацията в историята, защото за пръв път хората на Рик се срещат с по-напреднала група от тяхната, обикновено новите общества, които достигат, са агресивни и деградирали или в най-добрия случай не са стигнали много напред в развитието си.
Нямам търпение да видя как ще се развият отношенията между двете (може би) най-големи общества в новия свят.

Интересен обрат имаше в самия край на броя - оказа се, че дъщерята на Мишон е жива или е била жива в определен момент и я е издирвала. Дали двете ще се срещнат отново? Ще трябва да почакаме, за да разберем.

Коментари

Харесайте страницата във Facebook

Още любопитни неща