Какво знаем за втората половина на сезона

Първата половина на сезона мина и след 7 епизода, в които изглеждаше, че Рик печели всяка битка, в която влезе, в осмия Ниган се измъкна от капана и започна да мъсти. Ето какво знаем и предполагаме за следващите 9 епизода.
Едва ли е необходимо да споменавам, че тази статия съдържа СПОЙЛЕРИ!!!

1. Карл ще умре
Синът на Рик вече е ухапан и съдбата му е предрешена - епизод 9 ще е последния в който ще го видим. В промото за следващия епизод дори ни показаха Рик, който стои над нечии гроб и вероятно това е мястото, където ще бъде погребан Карл.
Ако се съди по смъртта на други главни герои, вероятно ще има цял епизод в който хората ще скърбят за момчето. И за разликиа от епизода със смъртта на Тайрийс (който в сериала така и не успя да се хареса на публиката), тъгата по Карл ще е напълно основателна, защото никога до сега не сме губили толкова важен герой.

2. Морган напуска
От известно време насам се знае, че Морган скоро вече няма да е част от TWD, а ще се присъедини към екипа на Fear the Walking Dead.
Много фенове смятат, че в другия зомби сериал на AMC ще има голям скок във времето и Морган ще се срещне с тях след като вече е напуснал Вашингтон. Това е единственото логично обяснение, тъй като няма кога преди това да е ходил до Тексас и после да се е върнал.

3. Дуайт ще се върна при Ниган
Промото на епизод 9 показва Дуайт сред група Спасители. Това може да е само ретроспекция, но аз се надявам отново да го видим сред старите му приятели като шпионин на Рик.
Това би било трудно, но и много интересно, защото в последния за сега епизод той се обърна срещу своите и Лора го видя. Чудя се как ще успеят да я спрат да не разкрие пред Ниган, че Дуайт е двоен агент.

4. Сидик ще има роля
В поромото виждаме Сидик (човекът, заради когото Карл беше ухапан) заедно с Дерил сред някаква блатиста местност, вероятно близо до крайбрежната група.
В комикса Сидик дълго време е живял именно в подобна крайбрежна група от рибари. За сега не е ясно дали те имат нещо общо с групата от сериала, но ако Сидик е тръгнал натам, може би ще остане при тях (не е като да не им трябват мъже).

5. Войната продължава
Рик продължава да е решен да убие Ниган, може би дори повече сега, след като загуби сина си. Войната тепърва ще се разрази в пълния си мащаб. "Ти си следващият", казва Рик на Ниган и изглежда наистина го мисли.

Въпреки известния спад на зрителския интерес към сериала, втората половина на сезона обещава да е по-интересна и по-изпълнена с напрежение. За съжаление имаме дълго време да чакаме, докато разберем какво ще се случи.

Коментари

Харесайте страницата във Facebook

Още любопитни неща